Nagyon szomorú nap volt a tegnapi. Nemeskeresztúron utolsó útjára kísértünk egy nagyszerű embert, Zimonyi Jóskát.
57 évet élt. Alig egy hónapja még teniszversenyt nyert, és augusztusi fociderbit szervezett. Amúgy, az ország egyik legjobb könyvvizsgálója volt...

El tudtok képzelni egy embert, aki mindig csendes, mindig derűs, még amikor mesél is; amúgy hittel, lendülettel, és aki mégis ott van, mindig érezhetően ott van az akár felettébb zajos társaságban is? A lényéből sugárzott a jelenlét, sohasem a hangerejéből.

Jóska! Július 24-én még dedikáltam neked a könyvet, a lellei strandon. Nem érezted jól magad, de mi hívtunk, és te lejöttél. És most csak állok a tó partján, és átnézek messzire, a Tihanyi apátság felett, és bár nem láthatnám, mégis látom Somló tanúhegyét, nem messze Nemeskeresztúrtól, amit  nem egészen háromszázan laknak. Innen indultál el, és ide tértél haza. Látom a hegyet, amit nem láthatnék innen, és téged látlak, amint soha nem látott és nem ízlelt borokat mutatsz be nekünk, olyan szeretettel, olyan szakértelemmel, ami ritkaság. Ez is hiányozni fog. Mert mindegy, hogy éppen mit csináltál, bármit, amit tettél, meggyőződéssel, tudással és szeretettel tetted...jól tetted!

És hogy én miért szerettelek téged különösképpen ebből a népes, és kiváló társaságból?
Volt egy titkod, minden jó tulajdonságon túl: meglett férfiként is, ha gyereket láttál a társaságban, hacsak rápillantottál is, a szemedből mindig a legtisztább szeretet tükröződött. Aki egy gyerekre így tud nézni, az csakis kiváló ember lehet.

Egyszerű résztvevőként is köszönöm Veress Jóskának, aki utolsóként búcsúzott tőled tegnap, az elhatározást, az ötletet és döntést: a már több mint húsz éve, minden nyáron megrendezendő vízifejelés bajnokságunknak Balatonlellén, a következő évtől, te leszel a névadója!
Így ugyanis, csak győzhetünk, akár veszítünk, akár nyerünk; hiszen velünk leszel jövőre is.
Mindig.

Zimonyi József emlékére.

A bejegyzés trackback címe:

https://poerava.blog.hu/api/trackback/id/tr32204609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása